SiVi Logo

Technisch Instituut Sint-Vincentius
Scholengroep Sint-Rembert vzw
Spinneschoolstraat 10, 8820 TORHOUT

In de kijker

NIEUWJAARSWENS 2021

NIEUWJAARSWENS 2021

Sneeuw als markant stijlfiguur,
twee sparren, verfijnd en mondain,
sprokkelen spaarzaam wat wit hout.
Ook dit gekroonde jaar wordt oud!
Stilaan kunnen we het de rug toekeren,
het heeft geen zin nog langer te ijsberen,
we verbijten nog even de vastgenagelde kou
en kijken hoopvol verder dan het kobaltblauw.

Volgend jaar zullen we zelf de vlam zijn, 
of beter nog een vuur.

Overwinning Victor Delbarge 5 LOS

Overwinning Victor Delbarge 5 LOS

Op 23 augustus 2020 won Victor Delbarge een wielerwedstrijd in Gistel bij de U17. Trost op onze leerling uit het 5e jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport!

Victor aan het woord: “Na de tijdrit op 22 juli met een ontgoochelend resultaat stond Gistel op de agenda. We stonden met 58 aan de start. Ronde 5 van de 15, kleine voorsprong genomen op het peloton maar terug ingelopen geweest. Daarna in het peloton genesteld en de voorlaatste ronde weggereden om niet meer bijgehaald te worden. Na lang en gefrustreerd wachten kon ik eindelijk eens winnen...! Perfecte afstopping van de ploeg, een echte teamprestatie!!”

Actie gezondheidsbeleid

Actie gezondheidsbeleid

Ken jij nog de 10 geboden? Nee, dit is geen vraag uit het examen godsdienst! Een enthousiast team van leraren van SiVi zullen de komende schooljaren op een originele manier leerlingen bewust maken dat gezond leven echt wel belangrijk is. Ze hebben “10 geboden”, zeg maar leeftips, opgesteld om gezonder en gelukkiger te kunnen leven. Op 6 januari komt het team van professor Von Zwierenbol langs om onze leerlingen kennis te laten maken met de tien geboden. Leerlingen die zich hierop willen voorbereiden vinden de 10 geboden via volgende link.

Nieuwe website

Nieuwe website

De wereld staat niet stil. Wij dus ook niet. Nadat onze school een facelift onderging, was het ook tijd om de website een update te geven. Welkom!

Provinciaal kampioen veldrijden

Provinciaal kampioen veldrijden

Tijdens het weekend van 7 - 8 december werd Victor Delbarge uit 4LOS2 provinciaal kampioen veldrijden bij de U17. Een dikke proficiat!