SiVi Logo

Technisch Instituut Sint-Vincentius
Scholengroep Sint-Rembert vzw
Spinneschoolstraat 10, 8820 TORHOUT

In de kijker

NIEUWJAARSWENS

NIEUWJAARSWENS

Denk iets geks.
Denk iets moois.
Zeg iets liefs,
dan heeft iedere dag
in 2022 iets positiefs.

eTwinning Pupil Quality Label

eTwinning Pupil Quality Label

Elien Mortier (7 BUS, 2020-2021) haalde onlangs als eerste haar eTwinning Pupil Quality Label op. Ze kreeg dit uit handen van collega Kristel Ryde (fotografe van dienst en dus zelf niet op de foto). Proficiat Elien!

MINI TRIATHLON 3DE JAARS

MINI TRIATHLON 3DE JAARS

Onder een stralend herfstzonnetje streden maandag 4 oktober de meer dan 100 nieuwe leerlingen van het 3e jaar van de Sportschool Rembert Torhout (afdelingen 3SPORT, 3Sportwetenschappen en 3Beweging en Sport) om de overwinning van de mini-triatlon 2021! De leerlingen ondervonden aan de lijve hoe zwaar de combinatie van de 3 sporten na elkaar is.
Uit de 3 verschillende sportrichtingen werden de leerlingen samen in een groepje geplaatst.
Bij het startschot duikten ze in het stedelijke zwembad en zwommen gedurende 25 minuten alsof hun leven ervan afhing. Daarna wisselden ze elkaar af bij het fietsen en reden ze zoveel mogelijk ronden. Als laatste discipline werd er 20 minuten gelopen met als doel zoveel mogelijke toertjes te verzamelen met hun ploeg.
Proficiat aan alle deelnemers die het beste van zichzelf gaven!
 

Overwinning Victor Delbarge 5 LOS

Overwinning Victor Delbarge 5 LOS

Op 23 augustus 2020 won Victor Delbarge een wielerwedstrijd in Gistel bij de U17. Trost op onze leerling uit het 5e jaar Lichamelijke Opvoeding en Sport!

Victor aan het woord: “Na de tijdrit op 22 juli met een ontgoochelend resultaat stond Gistel op de agenda. We stonden met 58 aan de start. Ronde 5 van de 15, kleine voorsprong genomen op het peloton maar terug ingelopen geweest. Daarna in het peloton genesteld en de voorlaatste ronde weggereden om niet meer bijgehaald te worden. Na lang en gefrustreerd wachten kon ik eindelijk eens winnen...! Perfecte afstopping van de ploeg, een echte teamprestatie!!”

Actie gezondheidsbeleid

Actie gezondheidsbeleid

Ken jij nog de 10 geboden? Nee, dit is geen vraag uit het examen godsdienst! Een enthousiast team van leraren van SiVi zullen de komende schooljaren op een originele manier leerlingen bewust maken dat gezond leven echt wel belangrijk is. Ze hebben “10 geboden”, zeg maar leeftips, opgesteld om gezonder en gelukkiger te kunnen leven. Op 6 januari komt het team van professor Von Zwierenbol langs om onze leerlingen kennis te laten maken met de tien geboden. Leerlingen die zich hierop willen voorbereiden vinden de 10 geboden via volgende link.