SiVi Logo

Technisch Instituut Sint-Vincentius
Scholengroep Sint-Rembert vzw
Spinneschoolstraat 10, 8820 TORHOUT

Leerlingen van nu

Omdat elke leerling telt en op zijn of haar eigen manier in het leven staat, doen we er bij SiVi alles aan om onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden en hen bij te staan waar nodig.

Wat als het studeren even wat minder loopt?

Je bent op school om te studeren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Studeren is best wel moeilijk en lastig. Wij helpen je om het allemaal vlotter te laten verlopen en van studeren een natuurlijke houding te maken.

In de eerste plaats zijn het de vakleerkrachten die je op weg zetten. Zij bieden remediëringskansen, stellen studeerwijzers op en geven studietips. Daarnaast is er de werkgroep leren leren. Zij bieden verdere ondersteuning waarbij de nadruk vooral ligt op leerhouding en studieplanning. De huiswerkklas in de 2e graad bijvoorbeeld is de place to be om een goede studiemethode aan te leren. In de 3e graad ligt de focus op uitstelgedrag aanpakken, leren samenvatten, plannen en jezelf motiveren.


Wat als je je minder goed in je vel voelt?

Leerlingen begeleiden behoort tot de kernopdracht van het volledige SiVi-team. We zetten de totale persoonlijkheid bewust voorop.

Jaarverantwoordelijken en leerlingenbegeleiders kunnen je een extra duwtje in de rug geven als je het wat moeilijker hebt. Ze richten zich in de eerste plaats op het welbevinden van elke leerling. Heb je twijfels over jouw studiekeuze? Ondervind je moeilijkheden na ziekte? Zit je in de knoop met jezelf? Vind je moeilijk aansluiting bij je klasgroep? Onze jaarverantwoordelijken en leerlingenbegeleiders staan paraat om jou te helpen.

Indien nodig voorzien we verdere begeleiding en ondersteuning of verwijzen we door naar een externe dienst.


Wie zorgt er nog voor jou?

Naast de leerkrachten staan ook de opvoeders steeds voor je klaar. Van voor het eerste belsignaal tot lang nadat de laatste leerling de SiVi-poort achter zich dichttrekt, staan zij in voor de dagelijkse werking van de school. En dat doen ze goed. Tijdens het schooljaar 2017-2018 werden ze bekroond tot opvoedersteam van het jaar. Voor elk opleidingsjaar is er een opvoeder aangesteld als jaarverantwoordelijke.


Zin om even te ontspannen?

Tijdens de middagpauze organiseren we heel wat activiteiten. De voetbalcompetitie, het pokertoernooi, Dag van de Jeugdbeweging en muziek op de speelplaats zijn vaste waarden.

Maar er is meer! Het aanbod middagsport beperkt zich niet enkel tot voetbal. De SiVi-speelplaats was in het verleden al het decor voor badminton, bounce, trefbal, ulama en (beach)volleybal. Sportieve leerlingen kunnen zich hierin uitleven, maar we proberen ook de minder sportievelingen over de streep te trekken om deel te nemen. Ook leerkrachten laten zich graag eens zien op het sportveld met de nodige belangstelling aan de zijlijn tot gevolg.


Ook ‘s avonds op school vertoeven?

Internaat

Ben je op zoek naar een gezond evenwicht tussen studietijd en ontspanning? Dan kan je kiezen voor het internaat. Een jong en dynamisch team internaatsopvoeders zorgt voor een warme begeleiding in een vaste structuur

Het internaat wil een thuis zijn. Daarom vind je er altijd een luisterend oor en krijg je er steun als het wat moeilijker gaat. Ook op studiegebied word je gevolgd en begeleid waar nodig. Uiteraard is er ook plaats voor ontspanning. Een film of toneelstuk meepikken in het cultureel centrum, sporten, de internatenhappening, deelnemen aan de activiteiten die de opvoeders voorbereid hebben, creatief bezig zijn ... Het is slechts een greep uit het ruime aanbod.

Scholengroep Sint-Rembert beschikt over een internaatcomplex met 275 individuele kamers. Per graad is er een goed uitgeruste speelzaal met bar, tv-zaal en zithoek. Maak kennis met het internaat via dit filmpje!


Peda

Voor de leerlingen uit het zevende jaar kunnen we de Rembertpeda aanbevelen. De Rembertpeda biedt een 80-tal kamers, voorbehouden voor leerlingen van het zevende jaar uit scholengroep Sint-Rembert. 

Voor verdere info kan je terecht bij de beheerder van de peda, An Quaghebeur: anq.peda@sint-rembert.be of 0473 75 21 24.