SiVi Logo

Technisch Instituut Sint-Vincentius
Scholengroep Sint-Rembert vzw
Spinneschoolstraat 10, 8820 TORHOUT

Leerlingen van nu

Omdat elke leerling telt en op zijn of haar eigen manier in het leven staat, doen we er bij SiVi alles aan om onze leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden en hen bij te staan waar nodig.

Wat als het studeren even wat minder loopt?

Je bent op school om te studeren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Studeren is best wel moeilijk en lastig. Wij helpen je om het allemaal vlotter te laten verlopen en van studeren een natuurlijke houding te maken.

In de eerste plaats zijn het de vakleerkrachten die je op weg zetten. Zij bieden remediëringskansen, stellen studeerwijzers op en geven studietips. 


Wat als je je minder goed in je vel voelt?

Leerlingen begeleiden behoort tot de kernopdracht van het volledige SiVi-team. We zetten de totale persoonlijkheid bewust voorop.

Jaarverantwoordelijken en leerlingenbegeleiders kunnen je een extra duwtje in de rug geven als je het wat moeilijker hebt. Ze richten zich in de eerste plaats op het welbevinden van elke leerling. Heb je twijfels over jouw studiekeuze? Ondervind je moeilijkheden na ziekte? Zit je in de knoop met jezelf? Vind je moeilijk aansluiting bij je klasgroep? Onze jaarverantwoordelijken en leerlingenbegeleiders staan paraat om jou te helpen.

Indien nodig voorzien we verdere begeleiding en ondersteuning of verwijzen we door naar een externe dienst. Leerlingen van het derde en vijfde jaar krijgen in project leren en leven leerstrategieën aangeleerd om efficiënter te studeren. Voor leerlingen die nood hebben aan extra begeleiding voorzien we begeleidende avondstudie en individuele studiebegeleiding. In de begeleide avondstudie krijgt een kleine groep leerlingen extra hulp bij het studeren, plannen en samenvatten. In de individuele sessie werken we op maat van de leerling. De leerlingen worden begeleid tijdens de schooluren. Tijdens deze sessies werken we aan planningsvaardigheden en leren we effectieve studeerstrategieën aan.


Wie zorgt er nog voor jou?

Naast de leerkrachten staan ook de opvoeders steeds voor je klaar. Van voor het eerste belsignaal tot lang nadat de laatste leerling de SiVi-poort achter zich dichttrekt, staan zij in voor de dagelijkse werking van de school. En dat doen ze goed. Tijdens het schooljaar 2017-2018 werden ze bekroond tot opvoedersteam van het jaar. Voor elk opleidingsjaar is er een opvoeder aangesteld als jaarverantwoordelijke.


Zin om even te ontspannen?

Tijdens de middagpauze organiseren we heel wat activiteiten. De voetbalcompetitie, het pokertoernooi, Dag van de Jeugdbeweging en muziek op de speelplaats zijn vaste waarden.


Ook ‘s avonds op school vertoeven?

Ligt jouw woonplaats ver van school, heb je nood aan samen studeren of lijkt het je gewoon fijn om met leeftijdsgenoten de schoolweek door te brengen? Dan is ons internaat vast iets voor jou!

Thuis op internaat
Op internaat leven we in een vaste dagstructuur. Naast de studeertijd is er uiteraard ook tijd voor ontspanning. Je krijgt van ons heel wat ontspanningsmogelijkheden aangeboden: een film of toneelstuk meepikken in het cultureel centrum, allerhande sportactiviteiten in ons sportcomplex, activiteiten die door ons werden voorbereid, creatief bezig zijn of gewoon wat vertoeven in de ontspanningsruimte of buiten. Hier maak je vrienden voor het leven. 

Als internaat willen we graag een warme thuis bieden. We vinden inspraak hierbij belangrijk. We leven en leren samen in wederzijds respect en volgens bepaalde leefregels. Loopt het even moeilijk, dan kan je bij ons terecht voor een luisterend oor.

Samen leren
Buiten de schooluren voorzien we de nodige tijd om te studeren. We streven hierbij naar een groeipad van collectief studeren naar individueel studeren op de kamer. Elke intern krijgt een leerbegeleider toegewezen. Met jouw leerbegeleider zit je wekelijks kort samen om je op weg te helpen met studeren. Je leert bijvoorbeeld plannen of oplossingsgericht denken. 

Infrastructuur
De Scholengroep Sint-Rembert beschikt over een groot internaatscomplex met een 270-tal kamers. Als intern krijg je een individuele kamer. Per graad is er een ontspanningsruimte met biljarttafels, tafeltennis, een bar, zithoek en tv-ruimte. Daarnaast beschikken we over een uitgerust schoolrestaurant dat lekkere maaltijden voor ons bereidt. Ook de sportfaciliteiten van de scholengroep staan ter beschikking.   

Meer info?
Wil je meer weten? Dan kan je terecht op onze website: www.sint-rembert.be/internaat. Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een rondleiding? Neem dan contact op met internaat@sint-rembert.be of 050/23 15 50.