Midanimo

Midanimo

Midanimo staat voor ontspanning op de schoolcampus in de middagpauze. Met tal van initiatieven proberen we de leerlingen te animeren.

Een aantal vaste activiteiten zijn al goed ingeburgerd: voetbalcompetitie, pokertornooi, dag van de jeugdbeweging en muziek op de speelplaats. Andere leuke bezigheden die eenmalig zijn vullen die aan. Leerlingen vinden alles terug op smartschool, affiches en flyers.

We blijven op zoek naar nieuwe voorstellen en zijn altijd tevreden als leerlingen zelf met ideeën komen en vooral inschrijven. Kijk eens naar onze sfeerbeelden en meld je aan met je vrienden voor Midanimo! Gratis plezier.

Middagsport

Doorheen het jaar wordt over de middag regelmatig middagsport aangeboden. Dit varieert van georganiseerde competities (voetbal, volleybal,…) tot vrijere activiteiten binnen een thema of naar keuze van de leerlingen.

Sportieve leerlingen kunnen zich hierin uitleven, maar ook de minder sportieven proberen we over de streep te trekken om deel te nemen. Ook leerkrachten laten zich graag eens zien op het sportveld, een unieke kans om te tonen wie nu écht de baas is... En natuurlijk is er naast het veld altijd de nodige ambiance en sfeer! Iedereen welkom!

Info over de middagsport wordt tijdens het schooljaar via smartschool doorgegeven.

Schoolsport

Wekelijks krijg je in de basisvorming 2 lesuren LO. De werkgroep schoolsport stimuleert je om nog meer te bewegen. Zo kun je je vrije tijd zinvol en actief besteden. Een gezonde geest functioneert pas goed in een gezond lichaam.

Je krijgt de kans om aan schoolsport te doen meestal op woensdagnamiddag. SVS of de Stichting Vlaamse Schoolsport heeft een ruim aanbod van individuele en ploegsporten. Er zijn competities en tornooien, zowel voor aangeslotenen als voor niet-aangeslotenen. Daarnaast organiseert de kernwerking van onze scholengemeenschap Houtland recreatieve activiteiten.

Samen met de vele individuele medailles en ploegklassementen op provinciaal niveau haalt SIRE op Vlaams landelijk niveau ook heel wat titels binnen. Zelfs internationaal scoren we. SIRE slaat op de sportievelingen van onze scholengroep Sint-Rembert waaronder een groot aantal van onze afdeling LO en Sport.

Zo namen we deel aan de Swim-cup in Mallorca en het ISF-wereldkampioenschap veldlopen te Riccione in Italië. De internationale competities zijn werkelijk onvergetelijke ervaringen en stimulansen.

De SNS-pas

Sport Na School (SNS) is een initiatief van het SVS, BLOSO en de Sportdienst Torhout. Diverse sportaanbieders van Torhout en alle betrokken schooldirecties ondersteunen dit.

Het is een uniek project voor het secundair onderwijs dat helpt om de norm van 1 uur beweging per dag te bereiken. Vooral de flexibiliteit van het systeem zal je aanspreken. De website www.sportnaschool.be en het infobord op school kondigen de activiteiten aan. Als je zin en tijd hebt, ga je er gewoon op af met je SNS-pas. Je hoeft niet vooraf in te schrijven.

Bovendien is het aanbod erg ruim: fitness, kickboksen, bowling, zumba, zwemmen, e.a.  Kortlopende initiaties en eenmalige activiteiten zijn er ook. Het gaat van discoswing, muurklimmen, squashtornooi tot scherminitiatie.

Als je geïnteresseerd bent, koop je een sportpas aan ter waarde van 40 euro. Daarmee neem je van oktober tot mei (met uitzondering van de kerstexamens en de schoolvakanties) na de schooluren elke dag deel aan SNS-sportactiviteiten. Je sport dus onbeperkt voor 1,66 euro per week. De pas kan ook aangekocht worden per semester (oktober-januari en februari-mei, telkens 12 weken) voor 25 euro. Het ziekenfonds zorgt soms voor een tegemoetkoming.

Bij SNS-Torhout is er uitzonderlijk de mogelijkheid om voor slechts 10 euro een uitbreiding te kopen  voor de herfst-, krokus- en paasvakantie. Alle info bij je sportleraar en bij Greet Meulemeester, schoolsportgangmaker voor campus zuid.