Creatie en mode

Lessentabel 3de graad Uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Nederlands 2
Frans 2
Engels 2
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 1/0
   
Creatie 4
Kostuum- en kunstgeschiedenis 1
Sociale en communicatieve vaardigeheden 1
Vormgeving creatie en mode 5/6
Realisaties creatie en mode 5
Marketing distributie 1
Materiaalonderzoek 1
Totaal aantal uren 34

ALGEMEEN

In de derde graad Creatie en mode leer je verder waarnemen en feeling ontwikkelen voor kleuren en vormen. Je leert inspiratie zoeken in je omgeving, de natuur en de kunst. Je wordt expert in tekenen en het maken van kleurencomposities, en je bouwt verder aan een degelijke kennis van de kostuum- en kunstgeschiedenis.

Marktonderzoek geeft je inzicht in de haalbaarheid van je ontwerpen. Je zal de diverse stappen van de ontwikkeling van je ontwerp doorlopen. De computer is vanaf de derde graad compleet onmisbaar. Je bestudeert bovendien de chemie van textiele materialen, en schoolt je verder in sociale en communicatieve vaardigheden.

In de praktijklessen analyseer je grondig je ontwerp. Je bestudeert volgende aspecten: produceerbaarheid, verhouding prijs/kwaliteit, milieuvriendelijkheid en werkorganisatie.

Naast het artistieke en technische luik van de opleiding Creatie en mode verwerf je ook een ruime algemene kennis via de algemene vakken. De Geïntegreerde proef (GIP), in 6 CRE, bekroont je studies.

PROFIEL VAN DE LEERLING

Onze leerlingen creatie en mode kunnen meesterlijk en creatief omgaan met soepele materialen, ideeën en inspiratiebronnen.

Hun belangstelling voor mode, kunst, kleuren, vormgeving en composities zal hen hierbij zeker van pas komen. Tegelijk is er een ruime interesse in nieuwe technologieën.

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Volgens hun aanleg kunnen de leerlingen daarna kiezen voor een opleiding hoger onderwijs: Bachelor Modetechnologie, Textieltechnologie, Textielontwerp, onderwijs, Theaterkostuum, Sociaal-agogisch werk. Uiteraard is een instap in de Mode-academie bij uitstek haalbaar. Een zevende specialisatiejaar Creatie en patroonontwerpen, en een zevende specialisatiejaar Textielvormgevings-technieken zijn eveneens evidente mogelijkheden.

*     Aanpassingen zijn nog mogelijk.