Office

Lessentabel 3de graad Uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Nederlands zakelijke communicatie 2
Frans 3
Engels 2
   
Basismodule: administratief medewerker 12
Keuzemodule: Logistiek of Retail 7
Totaal aantal uren 34

ALGEMEEN

In de derde graad Office combineer je de basismodule "Administratief medewerker" (Office) met een keuzemodule. Voor de keuzemodule kan je kiezen tussen Logistiek (ontvangen/ verzenden/ registreren van goederen) en Retail (ontvangen/ verkoopklaar maken/ verkopen/ presenteren van goederen).

In de basismodule “Administratief medewerker” leer je in het virtueel kantoor en op kantoor (stage) de taken van een administratief medewerker op praktijkgerichte wijze.

  • Zelfstandig secretariaatswerk uit te voeren. Je ontvangt op een klantvriendelijke manier bezoekers; je telefoneert; je verwerkt in-en uitkomende post/mail; je stelt brieven, faxen en memo’s op. Je bereidt vergaderingen en externe evenementen voor en organiseert catering. Je verzorgt allerlei ICT-werk.
  • Zelfstandig administratieve en boekhoudkundige taken te ondersteunen. Je verwerkt  commerciële en boekhoudkundige documenten via dubbele boekhouding en via software verwerk  je de loonadministratie.
  • Voor Nederlands, Frans en Engels op een vlotte manier te kunnen zakelijk communiceren.

In de keuzemodule “Logistiek” leer je op school en in het stagebedrijf op praktijkgerichte wijze.

  • Zelfstandig goederen ontvangen, opslaan en verzendklaar maken.
  • Zelfstandig de goederen registreren in de voorraadadministratie.

In de keuzemodule “Retail" leer je op school en op de winkelvloer op praktijkgerichte wijze.

  • Zelfstandig goederen in ontvangst te nemen, te verwerken voor presentatie in de winkel. Je controleert de geleverde goederen en slaat ze op in de voorraadruimte. Je volgt de voorraad op en plaatst bestellingen. Je maakt de goederen verkoopklaar voor de winkel.
  • Zelfstandig te verkopen, te adviseren en service te verlenen. Je verwerft de nodige branche-en productkennis en je leert vlot omgaan met klanten.

PROFIEL VAN DE LEERLING OFFICE/LOGISTIEK

Je hebt interesse in het beroep van de administratief medewerker en van logistiek medewerker. Je bent bereid verschillende administratieve taken uit te voeren en je hebt daarbij zin voor nauwkeurigheid en organisatie.

PROFIEL VAN DE LEERLING OFFICE/RETAIL

Je hebt interesse in het beroep van administratief medewerker en verkoopmedewerker. Je hebt een klantvriendelijke en communicatieve houding. Je hebt zin voor het nauwkeurig behandelen van goederen (ontvangen/ verwerken/ aanbieden) en je bent commercieel en sociaal ingesteld.

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Na deze derde graad behaal je het getuigschrift van de derde graad BSO.

Als je de opleiding Office/Logistiek volgde kan je werken als administratief medewerker in een kantoor of als magazijnmedewerker in een groothandel, een distributiecentrum, een veiling of een warehouse.

Als je de opleiding Office/Retail volgde kan je werken als administratief medewerker in een kantoor of als verkoopmedewerker in een kleine, middelgrote of grote winkel.

Na deze derde graad wacht je best nog even met werken. We raden je aan om door te stromen naar het zevende specialisatiejaar Kantooradministratie en Gegevensbeheer of  naar Logistiek of naar Winkelbeheer en etalage of naar Veiligheidsberoepen. Het volgen van een zevende jaar verhoogt aanzienlijk je kansen op boeiend werk.

Na het zevende jaar behaal je het diploma secundair onderwijs. Bovendien kunnen de leerlingen van het zevende jaar Kantoor-administratie en gegevensbeheer en de leerlingen van het zevende jaar Winkelbeheer en etalage een getuigschrift Bedrijfsbeheer verwerven. Dit getuigschrift is noodzakelijk om een zelfstandige zaak te starten. In het zevende jaar Logistiek kunnen attesten/ certificaten bekomen worden voor B-VCA en heftruck, reachtruck, stapelaar en elektrische pallettruck.

Na het zevende jaar kunnen gemotiveerde leerlingen nog een passende opleiding in het hoger onderwijs volgen.

*          Aanpassingen zijn nog mogelijk.

**        Inclusief werkplekleren/ stage (4 uur)