Creatie en mode

Lessentabel 2de graad  Uren
Godsdienst 2
Lichamelijke opvoeding  2
Aardrijkskunde 1
Geschiedenis 1
Nederlands 4
Frans 2
Engels  2
Wiskunde 3
Natuurwetenschappen 2
   
Creatie 4
Kostuum- en kunstgeschiedenis 1
Sociale en communicatieve vaardigheden 2
Vormgeving creatie en mode 4
Realisaties creatie en mode 4
Marketing distributie -
Materiaalonderzoek -
Totaal aantal uren  34

Algemeen

Creatie en mode is een praktisch - technische opleiding met onder andere een brede algemene vorming. Daarnaast ligt de klemtoon op praktische en technische vaardigheden die de leerlingen in staat stellen tot het realiseren van creaties en eigentijdse kledingstukken.

PROFIEL VAN DE LEERLING

Creatieve duizendpoten met praktische vaardigheden voelen zich hier thuis. Deze nieuwe studierichting is op het lijf geschreven van jongeren die graag experimenteren, creëren en vormgeven en die  belangstelling hebben voor mode, kunst  en voor wat in de wereld rondom hen leeft (actualiteit, jongerencultuur, trends, design).

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

  • Na de 2de graad volgt de overstap naar de 3de graad Creatie en mode.
  • Daarna kunnen de leerlingen diverse richtingen in het hoger onderwijs volgen (professioneel gerichte bachelor (PBA) in de Industriële wetenschappen en technologie optie Modetechnologie of Textieltechnologie; PBA in het secundair onderwijs optie Plastische opvoeding of Verzorging-kleding; een zevende specialisatiejaar TSO; korte vervolgopleidingen in dag- of avondonderwijs; onderwijs voor sociale promotie).

*     Aanpassingen zijn nog mogelijk.