VET-charter

15 scholen (waaronder SiVi) kregen hun VET Mobility Charter uit de handen van minister Crevits. Met die erkenning op zak krijgen scholen toegang tot een vereenvoudigde aanvraagprocedure en dus heel wat minder papierwerk.

Op ‘Erasmus gaan’ is helemaal ingeburgerd in het hoger onderwijs, maar ook leerlingen uit technische- of beroepsrichtingen van het secundair onderwijs kunnen op buitenlandse stage. Een stage kan al vanaf 2 weken en kan maximaal 12 maanden duren.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Steeds meer Vlaamse jongeren trekken tijdens hun studie of stage een bepaalde tijd naar het buitenland. Erasmus+ biedt jongeren een raam op de wereld en zorgt voor een enorme persoonlijke verrijking. Jongeren leren er vaardigheden die door werkgevers sterk worden gewaardeerd zoals tolerantie, zelfzekerheid, nieuwsgierigheid, taligheid en probleemoplossend denken. Het is positief dat steeds meer leerlingen uit het beroeps- en technisch onderwijs de kans grijpen om een buitenlandse stage-ervaring op te doen. Met de ‘Europass Mobility’ in handen verwerven ze bovendien een belangrijke voorsprong op de arbeidsmarkt.”